BLOGGER TEMPLATES AND Blogger Templates »

29 април 2010

Time is going by so much faster than I



Не мога да проумея как се случва промяната. По дяволите, опитах всичко за да я избегна. Вкопчих се в отминали периоди и в това, което съм била тогава, толкова отчаяно, и не исках да приема, че сега не е онова сега, че сега съм различна - не коренно, но все пак различна. Не; отказвах да повярвам и упорито се опитвах да си докажа, че действително е така: че времето не е успяло да ме промени.
Не мога да проумея как се случва промяната. Един ден просто осъзнах, че това вече не съм аз и каквото и да правя - няма смисъл. Не мога да върна онази Аз - или по-точно, онези, всички онези, които някога съм била и които ми липсват. И защо да пропилявам това, което съм в момента в напразно вторачване назад? Повтаряла съм тази грешка прекалено много пъти... Therefore it's high time I learned better?
Но наистина не мога да проумея как се случва промяната. Когато се опитвам да си докажа, че, - не, по дяволите, не съм се променила, не съм, - се уповавам на нещата, които тогава и сега имат еднакво значение за мен. Обикновено са песни. Те са във всеки период от живота ми и чрез тях е много лесно да намеря връзката. Но може да са и навици - като този да си взимам абсолютно всички гривни дори да отивам някъде само ден-два, или да гледам през прозореца на стаята ми преди да заспя, или въпросите за 11-ти число на месеца. А може и да са хора - тези, които са в живота ми сега и са били и тогава. Дори може да са места, които помня единствено от даден период - когато искам да повярвам в онази Аз от декември 2007 се сещам за Милано, това беше единственият път в който бях там, следователно споменът ми от Италия до този момент е само декември 2007. Е, тук идва и още по-обърканата част. Да, разбира се, че са моите спомени, но понякога не ми дават това усещане. Плашещо е. И не разбирам.
Не, не мога да проумея как се случва промяната. Но знам как не се случва. Не е с бодрото и решително "Сега ще се променя!", нито с "Това вече е старо и не значи нищо за мен, време е за нещо различно." Определено не съм се отметнала от себе си, от светът ми, от всичко, което някога е означавало нещо за мен. Промяната се случва дори - а може би най-вече? - като най-старателно се опитвам да я избегна. И - споменах ли вече? - наистина не проумявам как става това.

Но понякога ми стига да знам, че това, което съм сега, по никакъв начин не би променило това, което някога съм била, както и това, което някога ще бъда, няма да промени това, което съм сега. Някога съм била... Някога ще бъда... Но сега съм.

2 завъртулки:

hesioda каза...

сега си (:

искам like-бутон.

Lairell каза...

мда, сега си.
и практически погледнато, когато си била, пак е било "сега съм", а когато ще бъдеш, пак ще си, тоест ще е "сега съм" ако схващаш идеята. xD
и освен това си Ел, а Ел е много чудесна.
*убедителен поглед, единствената сянка на съмнение в който е относно доколко "много чудесен" е граматически правилен израз*